top of page

Search By Tags

Inga taggar än.

ATA-konferensen nästa!

Om två veckor går årets ATA-konferens av stapeln, den 25-28 oktober. ATA-konferensen arrangeras av American Translators Association och samlar ca 1800 översättare och tolkar från världens alla hörn. Konferensen anordnas i olika städer runtom i USA varje år och detta år har turen kommit till Washington DC - en av mina absoluta favoritstäder i USA. Detta var för bra för att missa, så snart bär det av till min första ATA-konferens!

Katalogen med det gedigna utbudet av olika seminarier och workshops damp ner i brevlådan förra veckan. Det bådar gott men det kommer inte bli lätt att välja. Inom ATA finns det många olika underavdelningar, vilka alla erbjuder olika seminarier inom sitt specialområde eller för sin specifika språkgrupp. Det kan exempelvis vara slaviska eller nordiska språkgruppen, gruppen för juridiska, medicinska eller tekniska översättare eller tolkarnas grupp. Det finns ca femton olika seminarier att välja mellan för varje pass, så det gäller att ha planerat sin dag i förväg för att slippa beslutsångest och för att få ut det mesta möjliga av konferensen!

Eftersom det är min första ATA-konferens passade jag på att anmäla mig till en träff för alla "newbies" - vi som är där för första gången. Där ska vi paras ihop med en "buddy", som ska ta hand om oss lite extra för att ge oss en bra start på konferensen (och se till att vi får blodad tand och vill komma tillbaka misstänker jag...). Det kommer även en mängd olika språkföretag och utställare, så det gäller att ha vässat sitt CV och ha visitkorten redo. Här ska jobbas och nätverkas!

Washington DC nästa!

#TOLKNING #ÖVERSÄTTNING #ATA

  • Facebook - Black Circle
bottom of page